Köpinformation

På den här sidan finner du blandad information samt våra köpvillkor som gäller när du köper från oss. Det är alltså dessa villkor som du måste godkänna i kassan för att slutföra din beställning.

Innehåll

 1. Priser
 2. Frakt & leverans
 3. Privat policy
 4. Ångerrätt, retur & ersättningar
 5. Beställningar
 6. Betalning (PayPal, Payson osv.)
 7. Se ordrar
 8. Uppdatera kontoinformation
 9. Ringar & storleksguide
 10. Klockor
 11. Force Majeure
 12. Övrigt

1. Priser & betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive moms. Betalnings- och fraktvillkor finns angivna i kundvagnen beroende av valt betalnings- och fraktsätt. Innan du skickar din beställning ser du det totala priset att betala inklusive moms och frakt, med momsbelopp samt eventuell rabatt specificerad.

Om det efter lagd beställning framkommer att priset var felangivet förbehåller vi oss rätten att annullera beställningen och eventuell betalning går åter till kunden.

2. Frakt & leverans

Vår leveranstid är i normalfallet cirka 2-5 vardagar men kan i vissa fall vara något längre, till exempel på smycken som tillverkas på beställning, under perioder med hög belastning eller på en vara som för tillfället inte finns i vårt lager. Med leveranstid avses här den tid det tar för oss att överlämna beställningen till fraktbolaget, som i sin tur har sin egen leveranstid och som kan variera beroende på mottagarens leveransadress.

Tänk på att försändelser brukar ligga i maximalt 14 dagar hos ombudet (kan variera!) innan de går i retur till avsändaren, så se till att hämta ut din försändelse så snart du mottagit avisering om att den finns hos ombudet för att undvika onödiga kostnader och fördröjningar.

2.1. Fraktalternativ

 • Fri frakt = vid totalt ordervärde 600 kr eller mer.
 • Fast pris = 45 kr per beställning, vid totalt ordervärde under 600 kr.

Vi använder oss av bland annat PostNord (f.d. Posten) och DHL för våra leveranser och det kan även hända att leveransen sker från leverantören direkt till dig. Därför kan det eventuellt bli så att en beställning kommer i flera försändelser.

Postnord f.d. Posten DHL

2.2. Övrigt

Vid ej uthämtad försändelse faktureras du en avgift på 250 kr i administrativ avgift + eventuella kostnader för frakt och dylikt.

3. Privat policy

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

3.1. Säkerheten på hemsidan

I kassan är anslutningen mellan Ur & Smycken och dess besökare krypterad med 128-bitars SSL (Secure Socket Layer) vilket gör det praktiskt taget omöjligt för någon utomstående att se den känsliga data, som kontaktuppgifter och dylikt, som besökare skriver in och som lagras av Ur & Smycken. Att sidan är säker verifieras i de flesta webbläsare genom hänglås-symbolen och adress-prefixet ”https” till vänster i adressfältet.

4. Ångerrätt, returer & ersättningar

Du har rätt att frånträda detta avtal utan att ange något skäl inom 14 dagar. Ångerfristen löper ut 14 dagar efter den dag då du eller någon tredje part, dock ej transportföretaget, som du anger, tar varan i fysisk besittning. Vill du utöva ångerrätten ska du skicka Ur & Smycken, ***Ange adress och kontaktuppgifter***, ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att frånträda avtalet (t.ex. ett brev avsänt per post eller e-post). Du kan använda dig av Konsumentverkets mall, men du måste inte använda den.

För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det med att du sänder in ditt meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen gått ut.

Verkan av utövad ångerrätt: Om du frånträder detta avtal kommer vi att betala tillbaka alla betalningar vi fått från dig. Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något.

Vi får vänta med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig. Du ska återsända varan till oss eller överlämna den till Ur & Smycken, ***Ange adress och kontaktuppgifter***, utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet. Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan denna fjortondagarsperiod löpt ut. Du kommer att få betala de direkta kostnaderna för återsändandet av varan. Du är ansvarig för varornas minskade värde till följd av annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varornas art, egenskaper och funktion. På Konsumentverkets hemsida finns det mer att läsa om lagen.

5. Beställningar

För att göra en beställning lägger du dina varor i kundvagnen och slutför alla steg i kassan. Så fort vi ser pengarna på vårt bankkonto behandlar vi din beställning och levererar den så snabbt som möjligt. Om våra leveranstider kan du läsa ovan, under Frakt & leverans.

6. Betalning

Betalning sker enkelt via Payson eller PayPal.

6.1. PayPalExempel på Ur & Smyckens betalningssida hos PayPal

Betalning sker enkelt och säkert med PayPal och du behöver inget konto för att genomföra din betalning. Du kan betala med Visa, Mastercard, Discover eller American Express via en krypterad 128-bitars SSL-anslutning som håller din information hemlig. Ur & Smycken kommer aldrig att se din betalningsinformation. För att betala utan ett PayPal-konto klickar du helt enkelt på texten ”Har du ingen PayPal-konto?” längst ner till höger på betalningssidan; se skärmbild:

logo_paypal_betalingsalternativer_se

 

6.2. Payson

Med Payson kan du välja att betala med kort, genom din internetbank eller genom wy wallet.

Kortbetalning & internetbetalning hos Payson

Information om ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.

7. Se ordrar

För att se information om orderhistorik och aktiv order besöker du sidan Mitt konto.

8. Uppdatera kontoinformation

För att uppdatera din kontoinformation, såsom din adress eller andra kontaktuppgifter besöker du Mitt konto, där du loggar in med de uppgifter du angav när du registrerade dig.

9. Ringar & storleksguide

Ringstorlekarna på produktsidorna avser ringens inre diameter i millimeter. Du bör avrunda uppåt om du ligger mellan två storlekar när du mäter.

Vi rekommenderar att du får ditt finger mätt professionellt. Men om du vill mäta hemma kan du till exempel göra på följande vis:

 1. Mäta en ring du har hemma i rätt storlek med ett skjutmått och multiplicera med 3,14, dvs. π (pi).
 2. Linda t.ex. ett presentsnöre eller tunn pappersremsa runt ditt finger där ringen ska sitta, rita ett streck på tvärs över och sedan mäta avståndet mellan strecken med en linjal.

Du bör mäta fingret vid flera tillfällen och vid olika tider på dygnet då fingrarnas storlek varierar. Ovan beskrivna metoder ger inte ett lika exakt mått som om du använder ett ringmått och används därför på egen risk.

9.1. Ånger- och returrätt på ringar

Observera att du på måttbeställda varor som tillverkas på beställning, eller graveras, inte har någon ånger- eller returrätt. Du ansvarar själv för att du beställer rätt storlek. Om du har beställt fel storlek kan vi hjälpa till att ändra storleken på din ring, men du får själv stå för kostnaderna detta medför. Alternativt, om ringen inte är graverad, och den är i nyskick, kan vi ta emot och försöka sälja den för din räkning, mot en avgift om den blir såld.

10. Klockor

De flesta klockorna sälj med två års fabriksgaranti som täcker material- och tillverkningsfel. Se klockans sida där garanti står angivet.

Garantin omfattar/gäller inte:

 1. fuktskador på ej vattentäta klockor. (Med vattentäta klockor menas de märkta med minst 100 M/10 ATM.)
 2. skador som orsakats av oaktsamhet, slarv, felaktig skötsel eller andra skador som inte beror på material- eller tillverkningsfel.
 3. skador på glas och krona.
 4. om serienumret ändrats eller borttagits.
 5. skador på länkar och armband i alla material inklusive ytbeläggning.
 6. skador orsakade av ingrepp av okvalificerad person/reparatör.
 7. om serienumret ändrats eller borttagits.

Vid inlämning ska garantibevis i original bifogas.

Klockor med ett vattenskydd under 100 M/10 ATM klarar normalt sett endast vattenstänk, men vi rekommenderar starkt att dessa klockor inte utsätts för vatten eller fukt överhuvudtaget. Vi rekommenderar även att du aldrig duschar, diskar eller utför någon annan aktivitet med någon klocka på där den utsätts för schampo, tvål, diskmedel eller dylikt, eftersom dessa påverkar packningarna och klockans täthet. Om du badar i saltvatten med en klocka ska den alltid sköljas av i sötvatten och använd inga knappar eller krona under vattnet.

11. Force Majeure

Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Ur & Smyckens kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Ur & Smycken befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

12. Övrigt

www.urosmycken.se ägs och drivs av Firma L. Elfendal som innehar F-skattsedel och är momsregistrerat med VAT-nr.

Vi nås i första hand via formuläret, men telefon går givetvis också bra – se våra telefontider! Postadressen angiven på den här sidan är endast menad för korrespondens, returer och dylikt. Vi har inte någon fysisk butik, lager eller möjlighet att ta emot besök på denna adress!

12.1 Text & bilder

Texten på den här sidan samt hela webbplatsen kan komma att ändras utan förvarning, och vi reserverar oss för eventuella skrivfel gällande bland annat priser, produktbeskrivningar och övrig text.

Produktbilderna ska endast betraktas som illustrationer och återger inte nödvändigtvis respektive vara exakt vad gäller t.ex. färg, storlek och utformning. Detta kan bero på bland annat färg- och ljusåtergivningen på olika bildskärmar, samt att många smycken tillverkas för hand och på så vis är unikt i viss mån. Bilderna får ej kopieras!